foto

Fashion Stories / Nadejda Savcova, modelul din R.Moldova care a cucerit lumea modei!

Nadejda Savcova este originară din R.Moldova și activează de mai mulți ani în calitate de model. Ea a reușit să atingă culmile succesului  și a atras atenția agențiilor de modă internaționale. Astfel, acum se poate mândri cu apariții unice în reviste precum Elle, Vogue și Marie Claire și colaborări cu designeri și case de modă celebre precum: Valentino, Dior, Cavalli, Armani sau Ralph Lauren.

foto

Într-un interviu acordat exclusiv pentru Fashion Guide, Nadejda Savcova ne-a povestit cum a fost drumul ei către succes și ne-a vorbit despre stil, shopping și călătorii.

Ce calități te-au ajutat să obţii succes în domeniul modei?

Eu cred că în orice domeniu e nevoie de încredere în propriile puteri şi consecvenţă. Anume aceste principii m-au ajutat să obţin rezultate bune în carieră.

foto

Cum a început cariera ta? Care au fost primii pași?

Nu a fost decizia mea. A fost ceva spontan, natural. Pentru prima dată am plecat la Paris pentru trei luni, unde am avut un succes enorm. După ce am revenit acasă, am primit propuneri de colaborare de la agenţiile din Milano şi New York. De atunci am simţit gustul călătoriilor, ador să cunosc alte ţări şi culturi. Primii mei paşi au fost destul de mărunţi, dar am ales o direcţie corectă. Imaginaţi-vă ce simte o domnișoară din R.Moldova, care a nimerit în Paris, unul din marele orașe ale modei, fără să cunoască limba. Acum toate aceste provocări mă amuză, dar anume ele m-au format ca personalitate.

foto

Ai un idol în profesia ta?

Nu am, dar apreciez foarte mult oamenii care ştiu să-şi atingă scopul, cât de greu n-ar fi drumul lor. Nu vorbesc doar despre cei din domeniul fashion, ci şi despre oamenii de artă, cinema, politicieni.

foto

Cariera de model presupune multe călătorii. Ce ţări ai vizitat?

Am reuşit să văd jumătate de lume. Am trăit puţin în Paris, Londra, New York, des merg în Italia, Spania, Insulele Caraibe, Africa. Nu am reuşit încă să văd Australia şi Asia, dar deja planific să merg acolo. Acum trăiesc în New York, şi vin în Europa doar atunci când am de lucru. E și un motiv potrivit de a-mi revedea persoanele dragi.

foto

Cu ce case de modă şi designeri ai colaborat?

Cu John Galliano, Dior, Gianfranco Ferre, Valentino, Cavalli, Armani, Ralph Lauren, cu reviste ca Elle, Marie Claire, Vogue, dar şi cu mai mulţi fotografi, printre care se numără Peter Lindberg, Sante Dorazio și Peter Beard.

foto

Ce branduri preferi?

Profesia mea îmi permite să aflu ce va fi în vogă peste trei sau patru luni, iar deseori primesc în dar hainele de la şedinţele foto la care particip. Îmi plac mult creaţiile Givenchy, Riccardo Tisci – care e un prieten de-al meu și un designer foarte talentat. Nu pot să nu menţionez outfiturile de la Balmain, Alexander Wang, Pucci, iar rochiile de seară de la Cavalli, Isabel Marant și Iro, care sunt preferatele mele.

foto

Descrie-ne stilul tău.

E foarte greu de descris. Îmi place să schimb ţinuta de zi în stil rock’n’roll, pe cea clasică de seară.

Ce haine predomină în garderoba ta?

Am o colecţie impresionantă de genţi. Cred că e atributul principal al oricărei garderobe.

foto

Unde-ţi place să faci shopping?

În New York şi Paris, pe lângă hainele de la designeri renumiţi, acolo poţi descoperi creatori noi, foarte talentaţi.

foto

Ce nu ar trebui să lipsească din gardeorba unei femei?

Fiecare femeie trebuie să aibă LBD (little black dress) – micuţa rochie neagră şi multe accesorii – genţi, ochelari, ceasuri. Ceea ce ţine de haine, acum sunt multe branduri precum Zara, Mango, Massimo Dutti, care produc haine mult mai accesibile pe care le recomand și eu. Cred că e foarte important să te simţi bine în ceea ce porţi. Uneori ceea ce este în vogă nu ţi se potriveşte atât de bine ca modelului de pe coperta unei reviste. Trebuie să ţii minte principiul – less is more.

foto

Autor: Doina Popov

Foto: arhiva personală

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
INTERVIEW / Alina Lisenco, despre secretele în make-up și perfecțiunea liniei de tuș