Fashion Icon / Prințesa Diana și aparițiile sale pe covorul roșu

Prințesa Diana a reușit să-și lase amprenta nu doar în istorie dar și în modă, stilul ei fiind și astăzi o sursă de inspirație pentru designeri. Fiecare apariție a sa era mereu în centrul atenției, de aceea prințesa nu avea dreptul să dea greș la capitolul vestimentar.

În pofida faptului că a avut o soartă tristă, Lady Di mereu s-a remarcat prin frumusețea sa deosebită și stilul său unic. Chiar dacă dress code-ul regal era unul foarte rigid, prințesa a reușit să-și scoată în evidență personalitatea.

La ceremoniile oficiale sau dineurile regale, aparițiile prințesei mereu au fost spectaculoase. Rochiile sale lungi până la pământ din stofe fluide sau cele prelucrate cu dantelă cucereau imediat inimile publicului. Indiferent că opta să poarte nuanțe pastelate sau culori sobre, imaginea sa  era mereu perfectă. Acest lucru se datora și în mare parte designerului  Jacques Azagury, care împreună cu prințesa planificau minuțios fiecare apariție a sa pe covorul roșu. Într-un interviu acordat  pentru revista de modă online Elle.com, acesta a declarat că „Prințesa Diana mereu se îngrijora de reacțiile publicului referitor la aparițiile sale, de aceea acorda multă atenție ținutelor pe care urma să le etaleze la diverse evenimente. În același timp, Diana niciodată nu s-a considerat un fashion icon. Ea privea tot acest proces ca o distracție”.

foto

Sursa foto: fashionista.com

foto

foto

foto

foto

foto

foto

Sursa foto: Getty Images / elle.com

Prințesa Diana și John Travolta (Casa Albă 1985)

Sursa foto: theroyals.today.com

foto

Sursa foto: Getty Images / huffingtonpost.com

La evenimentele semiformale, Lady Di opta pentru rochii elegante, până la genunchi, ce îi puneau în evidență silueta suplă și feminină. Un alt element important al ținutelor sale iconice erau pantofii. Aceștia aveau o formă alungită, cu vârful rotunjit și erau întotdeauna de aceeași culoare precum rochiile sale.

foto

foto

foto

14

foto

Sursa foto: Getty Images / elle.com

Autor: Svetlana Postolachi

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Foto
Look Book / Mango și-a prezentat ținutele lunii ianuarie! Află prețurile