Max Lupașcu, despre evadări, călătorii, shopping și moda internațională! FOTO

Maxim Lupașcu este un tânăr din R.Moldova, care știe să se bucure de viață din plin și să savureze fiecare țară pe care o vizitează. Acesta și-a transformat recent pasiunea pentru călătorii în ceva mai mult, devenind astfel co-fondatorul Escape Adventures.

foto

În interviul acordat pentru Fashionguide.md, Max Lupașcu ne-a povestit despre evadările sale prin lume, a vorbit despre moda internațională și ne-a explicat ce este de fapt Escape Adventures.

De ce ai decis să activezi anume în sfera turismului și să organizezi călătorii? Este un hobby, o plăcere?

Până am ajuns să organizez călătorii, mai mulți ani am făcut materiale video și fotografii, ultima ocupație fiind creșterea căpșunelor. Nu am frică să experimentez, avem doar o viață și aș vrea să storc fiecare picătură de fericire din ea. Însă cu toate că am avut mai multe ocupații, mereu mi-a plăcut să călătoresc, prima dată călătorind în SUA, la 19 ani.

10438506_499042943559102_4311378075469935132_n

Prin ce se deosebește Escape Adventures de restul agențiilor de turism din R.Moldova?

Escape Adventures sunt călătorii next-generation. Doar imaginați-vă că sunteți într-o țară care se află la mii de kilometri de casă, cu un grup de tineri energici și pozitivi, fiecare zi faceți lucruri care nu le-ați încercat niciodată, cum ar fi: să gustați suc de trestie de zahăr sau să zburați cu parapanta, să faceți diving, să întâlniți apusuri pe mal de ocean, să  cunoașteți oameni noi, socializați și nu aveți nicio grijă, deoarece toate întrebările organizatorice le rezolvă team-leaderul nostru.

foto

În câte țări ai călătorit până acum?

Am vizitat 16 țări. Favoritele rămân Sri Lanka, India și Thailanda. Anul acesta aștept cu nerăbdare Islanda.

După ce principii te conduci atunci când alegi destinația?

Când alegem unde să organizăm următoarea călătorie ne conducem după principiul ca aceasta să lase o amprentă cât mai pozitivă și benefică în viața omului. Foarte mulți oameni sunt rătăciți în probleme, valori și convingeri greșite. Noi venim cu o călătorie unică, în care lărgim zona de confort a oamenilor, îi punem la încercare, ca într-un final să devină puțin mai buni decât au fost.

foto

Care au fost cele mai memorabile momente din călătorii?

Cu toate că ne-am plimbat și pe elefanți, am urcat pe Turnul Eiffel, am băut cea mai bună bere din Munich, cele mai plăcute și memorabile sunt micile fericiri cum ar fi: întâlnirea întâmplătoare a unei prietene din R.Moldova în Thailanda sau întâlnirea apusului împreună cu grupul de călători în apa caldă a Mării Mediterane.

India-2013-249

Ce fel de activități propuneți în călătorii?

Am avut de toate, începând cu simple atracții turistice, cluburi, shopping, localuri și finisând cu karting-ul, plimbarea pe scutere, acvarium, parapantă, snorkling. Încă ne mai confruntăm cu conservatismul, în pofida acestui fapt observăm că tot mai mulți oameni vor să încerce activități noi. De exemplu, vara aceasta noi organizăm o călătorie în Cappadocia (regiune a Turciei), unde vom zbura cu balonul cu aer cald și deja sunt doritori.

Cote-DAzur-391

India-2013-311

Este importantă moda pentru un traveler activ?

Sigur! Am conștientizat acest lucru atunci când priveam poze din călătoriile mai vechi și am observat cât de mult contează să fii bine îmbrăcat. Vestimentația influențează amintirile și impresiile despre călătorie.

foto

Ce ai remarcat în stilul vestimentar al oamenilor din țările pe care le-ai vizitat? În ce țară acesta e cel mai neobișnuit?

E o plăcere să urmărești cultura și vestimentația oamenilor în fiecare țară. În Copenhaga te bucuri când vezi un domn de 45 ani, stilat, în costum scump, cu pantofi originali și pe bicicletă cu trei roți, iar în coșul bicicletei, doi copilași, la fel îmbrăcați la patru ace. Dar sigur că cel mai neobișnuit stil vestimentar rămâne a fi cel asiatic.

1483336_244407972395287_1330698961_n 10403052_496134383849958_4365529254167976619_n

Ce impresie ți-a lăsat stilul vestimentar indian?

India este una din puținele țări în care încă se mai respectă tradițiile vestimentare vechi, mai ales în provincie. Așa că dacă doriți să savurați din frumusețea Indiei, acum e timpul potrivit pentru o călătorie. Ultima dată când am fost acolo, am reușit să cumpăr un „sherwani” – set din pantaloni și sacou lung ornamentat în stil indian tradițional. A impresionat toți prietenii de pe facebook. Și acest sherwani e unul din cele mai ieftine. Adevăratele capodopere vestimentare costă mai mult de 1000 euro în magazine specializate, unde mai bine să nu intri, pentru că te rătăcești în sortiment și culori.

India-2013-1801

Care sunt cele 5 piese vestimentare care trebuie să le iei obligatoriu într-o călătorie și 5 accesorii indispensabile pentru un traveler?

Dacă mergi în India, ia cu tine haine doar pentru primele două zile, pentru că diversitatea și prețurile accesibile te vor face să-ți urăști geanta ta gigantică cu haine, care nu vor fi deloc potrivite pentru clima de acolo. Personal, iau cu mine doar necesarul, pentru ca lucrurile să încapă în bagajul de mână și să fiu mai flexibil: maiouri, pantaloni scurți, două perechi de încălțăminte și ochelarii.

10461630_496134380516625_2568030966959760712_n

Ai avut ocazia să faci shopping în țările pe care le-ai vizitat? Dacă da, ce sfaturi ne poți oferi?

Am făcut shopping în India, Sri Lanka, Thailanda, Turcia. Pot să ofer câteva sfaturi bune pentru a obține prețul minim în aceste țări. În primul rând trebuie să vă relaxați și să primiți plăcere de la proces. Nu vă puneți ca scop procurarea unui lucru imediat ce l-ați văzut. Sunt toate șansele ca mai departe să găsiți același lucru la jumătate de preț. Nu arătați interes față de obiectul pe care doriți să-l procurați. Studiați toate ofertele pe piață și atunci când o găsiți pe cea mai avantajoasă, spuneți vânzătorului că ați văzut la vecin mai ieftin și dacă nu scade din preț – achiziționați de la el. Lăudați vânzătorul, marfa lui, discutați cu el. Pentru oamenii din orient e mai important dialogul, decât vânzarea.

foto

Ce n-ar trebuie să-i lipsească unui turist din rucsacul său?

1. Smartphone cu cartelă locală.

2. Aparatul foto.

3. VISA Card.

4. Portmoneu pentru bani, acte, bilete etc.

5. (opțional) Pernă gonflabilă.

Care sunt avantajele călătoriilor în grup?

În primul rând, călătorind în grup, obții nu doar impresii, dar și prieteni noi. Călătoriile de grup sunt mai ieftine. Datorită ofertelor speciale pentru grupuri, cooperare efectivă, parteneriate, pot fi obținute prețuri mai bune.

Cote-DAzur-861 Cyprus-191

Care sunt secretele unei călătorii perfecte?

Așteptări cât mai puține, dragoste pentru viață și aventuri.

India-2013-351

Foto: Arhiva personală / esc.md

Autor: Doina Popov

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Ce cocuri purtăm în 2014 / Foto