Christmas Shopping / Poveşti de iarnă în vitrinele celor mai renumite branduri din lume

Odată cu apropierea Crăciunului se simte tot mai mult feeria sărbătorilor de iarnă, ceea ce înseamnă că a venit timpul să procurăm cadouri pentru cei dragi. Astfel, pentru ca shopping-ul să fie cât mai inspirat, brandurile mondiale şi-au decorat vitrinele, teleportându-şi cumpărătorii în adevărate poveşti de iarnă.

Cum arată acestea şi de unde s-au inspirat decoratorii brandurilor, aflaţi în articolul ce urmează.

0

Sursa poza: www.dsignlifenetwork.com

Tematica vitrinei pentru magazinul „Burberry” a fost preluată din scurtmetrajul de Crăciun „From London with Love”. Christopher Bailey, directorul creativ al mărcii, împreună cu echipa sa, au reuşit să creeze o atmosferă de basm, în care un băieţel dansează în oraşul plin de zăpadă, iar în jurul lui valsează domnişoare în rochii pudrate şi cavaleri în smoking-uri.

1 2

Sursa poze: www.expatwithkidsinparis.blogspot.com

3

Sursa poza: www.nineapplesinthenorth.blogspot.com

Toate vitrinele  brandului „Barneys” sunt decorate cu niște construcţii mecanice complicate, iar unele sunt metaforice. Spre exemplu, vitrina „Libertatea” este absolut goală pe care rareori apar figuri de dansatori sau animale. Un alt exemplu ar fi fereastra „Dragoste”, în care  sunt prezente nişte ciuperci psihedelice.

4

Sursa poza: www.fashionista.com

5

Sursa poza: www.harpersbazaar.co.uk

Reprezentanții brandului „Selfridges” au decis să transforme în realitate renumitele basme precum „Cenuşăreasa”, „Frumoasa adormită” şi să le transpună în vitrinele sale. Simbolurile acestor poveşti au fost stilizate în stilul specific brand-ului, iar la crearea acestor decoraţiuni au fost folosite peste 1000 de metri de luminiţe neon.

6

Sursa poza: www.harpersbazaar.co.uk

În acest an mall-ul din New York a fost inspirat de decada anilor ’50. Fiecare vitrină marca Bergdorf Goodman” a fost dedicată unui anumit gen de artă: literatură, pictură, teatru, arhitectură, muzică, dans, sculptură şi film. Ferestrele au fost minuţios decorate cu o mulţime de detalii, precum zgârie-nori în miniatură, instrumente muzicale şi portrete ale scriitorilor clasicişti.

7

Sursa poza: www.harpersbazaar.co.uk

Decoratorii mall-ului „Macy’s” invită cumpărătorii în împărăţia lui Moş Crăciun, în care monştrii din gheaţă învie, elfii neîncetat lucrează asupra cadourilor, iar cel mai iubit Moş al copiilor se grăbeşte să-i felicite pe toţi.

8

Sursa poza: www.forbes.com

Mall-ul Londonez „Harrods a optat pentru decorarea vitrinelor cu ajutorul jucăriilor în stil vintage, de mărimi supradimensionate. Unsprezece dintre cei mai creativi designeri, de la Zuhair Murad până la Stella McCartney, au contribuit la crearea acestui decor unic. Frumuseţea din vitrine continuă şi în incinta magazinului cu o colecţie limitată de cadouri luxoase.

9 10

Sursa poze: www.independent.co.uk

Autor: Cristina Lupu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Instagram Moment / #lookoftheday @fendi