Travel Diary / Milano prin ochii Rusandei Cebotari – Partea I

Prin intermediul acestui articol aș vrea să vă arăt o nouă perspectivă din care poate fi privit un city break la Milano. Să lăsăm turiștii care fac poze la Duomo și shopping în Galleria Vittorio Emanuele, întrucât  vreau să vă propun o altfel de călătorie.

FullSizeRender

În acest capitol explorăm zona Porta Genova-Navigli-Ticinese, recent renovată în cadrul MILANO EXPO 2015. Această parte a orașului este considerată una pentru tineret. Turiștii au o atracție aparte față de acest sector datorită varietății de localuri deosebite și magazine cunoscute sub denumirea de „concept stores”.

FullSizeRender_1

FullSizeRender_3

Această zonă este o destinație de shopping aparte. Aici contează abilitatea de a simți ambianța particulară a fiecărui magazin.

FullSizeRender_2

FullSizeRender_1

Fiecare vitrină este amenajată cu grijă și multă creativitate, transformând micile străduțe pietonale într-o galerie de obiecte artizanale.

FullSizeRender_1

FullSizeRender

Pe lângă shopping, Navigli oferă o varietate mare de baruri, cafenele și restaurante, care sunt aglomerate chiar de la ora 19.00. Acolo merg milanezii (și turiștii care se prefac că nu sunt turiști) la tradiționalul „aperitivo”. Termenul „aperitivo” ar putea fi echivalat cu „happy hour”, atunci când oamenii se adună în localuri pentru a servi diverse băuturi între orele 19.00 și 23.00 în compania prietenilor sau colegilor.

FullSizeRender_4

Experiența unui „aperitivo” în Navigli diferă mult de terasele luxoase din împrejurimile Duomo. Amplasată de-a lungul unui râu, această stradă fierbe de energie și dinamism. Alegerea localurilor începe de la baruri în stil rustic și pub-uri până la restaurantele-corabie amplasate direct pe râu.

FullSizeRender_2

Pe lângă băuturi și mâncare, Navigli găzduiește în fiecare week-end unul dintre cele mai populare și mari târguri de obiecte / haine vintage și second-hand.

15

Collone di San Lorenzo este locul care de asemenea merită vizitat, întrucât aici „street art” capătă o nouă definiție. Coborând din acest punct pe Corso Ticinese, puteți admira sculpturi, desene și instalații demne de a fi expuse în galerii de artă. Serile în această zonă sunt des acompaniate de muzică live, evenimente în aer liber și activități de caritate.

FullSizeRender

FullSizeRender

Acestea au fost doar câteva dintre experiențele care merită trăite la Milano. În următoarele săptămâni îmi propun să extind călătoria prin galerii și parcuri, ajungând chiar și în suburbiile orașului în căutarea unei călătorii speciale pentru voi.

Rusanda Cebotari, corespondentul Fashion Guide din Milano, a pregătit mai multe materiale informative și utile prin care vă va propune o călătorie diversă față de cele obișnuite la Milano. Mai mult, ea vă va arăta câteva obiective culturale care merită văzute, destinații mai deosebite pentru shopping și puncte de divertisment mai puțin cunoscute de către turiști.

Text și foto: Rusanda Cebotari

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Voicu Sereda, modelul din R.Moldova care a fost remarcat de către cele mai mari case de modă