Travel Guide / Lacul Como – ce poți face două zile într-un loc desprins din poveste? #summerweekends

Weekend-ul reprezintă momentul în care ne desprindem de activităţile din timpul săptămânii, ne relaxăm şi căutăm să facem lucruri pe care nu ni le-am permite timpul în mod obişnuit. O evadare pe două sau trei zile e soluția perfectă pentru a ne detașa de grijile cotidiene și a aduna energie pentru un nou sezon de muncă. 

Așadar, dacă încă nu v-aţi făcut planuri pentru vara aceasta, nu-i nimic, pentru că după ce am analizat cu atenție mai multe destinații de weekend, v-am pregătit câteva sugestii inedite. Astfel, cu suportul organizațional al agenției OK Travel, echipa Fashion Guide vine cu un jurnal de vacanță plin de amintiri frumoase și recomandări.

Dacă doriți să petreceți un weekend deosebit în sânul naturii sau să scăpați de caniculă și să respirați aer proaspăt, recomandăm să alegeți drept destinație magicul lac din Como. Celebru prin faptul că pe malurile sale se află vile cu totul deosebite și cu arhitectură unică, deținute de celebritățile de la Hollywood, acesta e considerat și unul din cele mai frumoase lacuri din Italia. Atmosfera și natura de acolo e una de poveste.

image12

IMG_0294

Dacă vă doriți o vacanță de scurtă durată sau pur și simplu o escapadă de weekend, în care să vă relaxați și să nu vă stresați vizitând cât mai multe obiective turistice, atunci lacul Como e opțiunea perfectă.

Ce faceți în prima zi de vacanță ?

– Vizitați Catedrala Como (Duomo di Como) – una din cele mai importante construcții din regiune.

image6

– Luați cina la terasa unui restaurant din piața Catedralei Como. Acolo veți putea gusta delicioasele paste bolognese și multe alte bucate renumite italiene. Prețurile nu sunt exagerat de mari.

IMG_0060IMG_0062

– Plimbați-vă și descoperiți împrejurimile. E minunat să vezi cum stau zeci de oameni pe jos, pe scaune, pe scări sau pe poduri și savurează împreună fiecare clipă petrecută acolo. Bucurați-vă de priveliștile de pe malul lacului și descoperiți ce ascund străduțele înguste acoperite de flori.

image1 image3 image7 IMG_0067

– Întâlniți apusul.

image5 image11 IMG_0070

Ce faceți în cea de-a doua zi de vacanță?

– În primul rând procurați dis-de-dimineață un bilet la vapor. Prețul unui bilet este de 25 de euro și poate fi folosit pe toată durata zilei. Cu acesta vă veți putea deplasa pe lac și veți vizita astfel mai multe localități riverane, fiecare cu farmecul ei. Astfel, Tremezzo, Menaggio sau Varrena sunt doar trei din „bijuteriile” lacului Como.

image6 IMG_0218 IMG_0279

IMG_0291

IMG_0434

– Savurați din plin adierea vântului de pe terasa vaporului până ajungeți la destinații. Aerul e proaspăt, iar frumusețea din jur vă va calma.

IMG_0212 image5

IMG_0427

– Opriți-vă în regiunea Bellagio. Aceasta e așezarea cea mai privilegiată de pe lac, deoarece anume de acolo puteți zări o priveliște unică a munților cu vârfuri de peste 2000 de metri. Nu ratați nici magazinele din Bellagio, unde găsiți țesături din mătase naturală, cu design unic și cromatică diversă. Recomandăm să investiți în eșarfe, cravate și lenjerii de pat. Calitatea acestora vă va surprinde.

image10 IMG_0331 IMG_0328 IMG_0329

IMG_0429

IMG_0385

– Luați un esspreso imediat după prânz. Acesta vă va energiza, mai ales dacă îl savurați într-o cafenea elegantă, cu design specific.

image3 image4

– Delectați-vă cu o înghețată și restabiliți-vă forțele pe scările înguste dintre clădiri, admirând de acolo priveliștea spre lac. Starea de confort e garantată.

11778177_413841908808583_2067122892_n

11787358_413841902141917_2062402886_n

– Răcoriți-vă picioarele în lac. După o zi plină de plimbări, cu siguranță veți simți deja oboseala. Însă imediat ce veți atinge apa cu vârful degetelor, veți simți o adevărată ușurare.

IMG_0341

FullSizeRender

În caz că decideți să mai rămâneți pe o zi sau două acolo, atunci neapărat trebuie să urcați cu funicularul până în Brunate, de unde veți merge până la Farul Volta. De acolo se va deschide o panoramă asupra întregului lac. Recomandăm să organizați un picnic, să luați cu voi cărți și să nu vă grăbiți să plecați.

În următorul material veți afla unde vă puteți caza și ce hotel recomandă agenția de turism Ok Travel.

www.oktravel.md

image1

Fashion Guide / instagram.com/fashionguide.md

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Află totul despre printul care domină sezonul rece: houndstooth!