Style Assist by Rusanda Cebotari / New Grunge #before&after

STILIST: Rusanda Cebotari 

Studentă a Universității de Modă „Istituto Marangoni”, Milano, Facultatea Fashion Styling

Freelance make-up artist

737339_713665178676397_3496075495222015318_o

MODEL: Ioana

19 ani, studentă la Colegiul de Arte, R.Moldova.

Afecțiunea pe care o poartă pentru artă a influențat mult stilul de viață a Ioanei, ceea ce se referă și la look-ul pe care îl abordează zilnic. La rugămintea de a-și defini stilul vestimentar în câteva cuvinte-cheie, aceasta a răspuns „ uneori foarte feminin, alteori rebel și grunge”. Am înțeles că mă așteaptă o experiență plăcută, întrucât a trebuit să combin două stiluri într-o singură ținută și cel mai important e că trebuia să o avantajeze.

PicMonkey Collage

Am început make-up-ul prin a aplica o bază care să-i scoată în evidență tenul tânăr, iar tehnica de conturare cu iluminator i-a sculptat frumos fața fără a arăta vulgar la lumina zilei. Această tehnică constă în modelarea feții prin evitarea culorilor închise care crează umbră vizuală și îngrelează look-ul. Astfel, i-am accentuat punctele reliefate ale feții folosind o cremă cu particule perlate de-a lungul nasului, deasupra buzelor, pe bărbie și pe pomeți.

Întrucât secretul unui machiaj reușit constă în armonie, pentru ochi am ales un blush pe post de fard de pleoape, amestecat cu vaselină pentru un efect umed – un trend îndrăzneț care apare în paginile celor mai influente reviste de modă.

Pentru un final intens, am optat pentru un ruj cremos vișiniu. Secretul în alegerea nuanței închise a rujului este ca aceasta să aibă pigmenți de culoare albastră, astfel dantura va părea mai albă și veți evita efectul machiajului de Halloween.

9

Produsele utilizate pentru make-up:

Artdeco Make-up Base with Anti-aging Effect

Chanel Rouge Allure Rouge Noir (#109).

MAC Blush (Ambering Rose)

Chanel Vitalumiere Aqua Foundation (B20)

Chanel Poudre Universelle Libre

Benefit Watt’s UP

PicMonkey Collage

Ținuta pe care i-am propus-o Ioanei este o combinație dintre două stiluri opuse: Heroin Chic – care își are originea în anii ’90, combinat cu elemente din Romance Victorian – rochii negre cu elemente florale, siluete pe talie și textile impunătoare.

Să recunoaștem, cu toții suntem deja mai puțin impresionați de combinația adidași + rochie. Tocmai din acest motiv am decis să deviez de la trend-ul sporty și am optat pentru o pereche de botine Dr. Martens. S-ar părea că aceștia au dispărut din vizorul iubitoarelor de modă, însă arată extrem de cool asortați la o ținută de petrecere. Sunt potriviți mai ales pentru o femeie care obișnuiește să experimenteze și își dorește o ținută mai puțin banală.

Rochia pe talie, de lungime maxi midi, cu o linie adâncă a decolteului pune în evidență silueta protagonistei, iar în combinație cu o coafură minimalistă și un clutch floral cu aplicații punk, evităm vulgaritatea și echilibrăm întregul outfit.

Atenție! Atunci când purtați haine cu decolteuri adânci, recomand să optați pentru „fashion tape” (o bandă adezivă specială),  care se lipește de piele și haină. E comodă, practică și arată bine din punct de vedere estetic.

6

2

11

3

4

10

7

 Foto /styling / make-up: Rusanda Cebotari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Instagram moment / #lookoftheday @janetasurila