Explorează bijuteria Orientului, prea frumosul Istanbul

Fără îndoială, Istanbul poate deveni capitala întregii culturi orientale. Clădirile cu decor impunător, pur și simplu, te cuceresc de la prima vedere. Cartea de vizită a orașului sunt moscheile. Acestea împânzesc rafinat orașul și te teleportează în perioada de glorie a Turciei.

Processed with VSCO with hb1 preset

Pot spune ferm că Istanbul este exact acel oraș pe care trebuie să îl vizitezi dacă îți dorești o escapadă activă. Nu te mulțumi doar să stai cazată la hotel și să savurezi din ceaiul turcesc într-un local relaxant. Îndrăznește, explorează, călătorește, vizitează, fotografiază și bucură-te de acest oraș care îți deschide cele mai frumoase orizonturi.

Processed with VSCO with a6 preset Processed with VSCO with a6 presetNu ai cum să stai pe loc atunci când ești într-un oraș atât de masiv și de impunător. Istanbul merită descoperit stradă cu stradă, casă cu casă, moschee cu moschee. E clar că nu ai cum să-l explorezi la pas pentru că ai avea nevoie de o veșnicie. Îți recomand cu încredere să urci în tramvai. Este rapid, sigur și ieftin. Iar infrastructura orașului este atât de bine pusă la punct, încât nu ai cum să te pierzi pe acolo. Orice stație are denumirea sa care mai este notată peste tot, pe ecranul din tramvai, pe acoperișul stației. În plus, majoritatea turiștilor se îndreaptă spre zona „Sultanahemt”.

Processed with VSCO with a6 preset

În această parte a orașului este concentrată toată istoria Istanbulului, și nu doar. Aici vei vedea Moscheea Albastră, Palatul Topkapî, Muzeul Sfânta Sofia, Basilica Cisternă sau așa-numitul Palat Scufundat, Fântâna Kaiser Wilhelm, Fântâna lui Ahmed al III-lea, iar șirul atracțiilor turistice continuă la nesfârșit. Important să nu uiți că taxa de intrare este destul de pipărată. Cu siguranță, însă, nu vei regreta. Eu am rămas uimită de gustul și rafinamentul de care au dat dovadă turcii acum vreo 500 de ani. Am rămas perplexă mai ales atunci când am descoperit intacte zeci de obiecte decorative, iar amprenta timpului nu este observată. Vei redescoperi istoria Imperiului Otoman.

Processed with VSCO with a6 preset Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Fără îndoială, turcii au trăit pe picior mare. Casele lor abundau în lucruri scumpe și exclusive, care acum sunt piese de muzeu. Mulți dintre cei care au avut funcții importante și au condus imperiul erau niște împătimiți după bogăție, artă, lux și eleganță.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset Processed with VSCO with a6 preset

2222Processed with VSCO with a6 preset Processed with VSCO with a6 preset Processed with VSCO with a6 preset Processed with VSCO with a6 presetIstanbul este o atracție turistică și pentru împătimitele de modă. Cu mâna pe inimă pot să jur pe „Vogue” că în Istanbul vei avea parte de un shopping de neuitat. Mergi fără ezitare la Grand Bazaar – piața unde trebuie să ajungă orice iubitoare de modă. Acolo, cu siguranță te vei îndrăgosti de mii de lucruri. Să nu te aștepți că la Grand Bazaar vei găsi doar haine sau accesorii banale sau, să le spun, comerciale. Orice obiect își povestește întreaga istorie orientală. Prețurile sunt la fel de ridicate, însă cu ceva răbdare și talentul de a negocia să știi că ajungi să achiziționezi un lucru la jumătate de preț. Eu, recunosc, am fost cucerită instantaneu de genți. Este un adevărat mix dintre moda modernă și cea orientală. În plus, la Istanbul sunte zeci de „librării în aer liber” improvizate de localnici. Scotocește și vei găsi mii de cărți în engleză, iar partea cea mai tare este că le poți achiziționa la un preț de invidiat.
Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset Processed with VSCO with a6 preset Processed with VSCO with a6 preset

Text: Svetlana Gore
Foto: Arhiva Personală
Fashion Guide

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
foto
Milan Fashion Week / Descoperă colecţia toamnă-iarnă 2014-2015 semnată Fendi!