Marlene Dietrich – nemțoaica care a dat peste cap lumea modei de la Hollywood

„Mă îmbrac pentru mine. Nu pentru imagine, nu pentru public, nu pentru modă, nu pentru bărbaţi.” – Marlene Dietrich.

 
 Marlene Dietrich sau „Îngerul Albastru” este diva care a avut un ecou răsunător în lumea modei şi a fost curajoasa care a dat viaţă pantalonilor.

marlene pint

În şifonierul Marlenei Dietrich, se regăseau piese vestimentare aparent bărbăteşti, pantalonii cu talie înaltă, sacouri supradimensionate, cămăşi stil boyfriend şi cravate. Aceasta nu ţinea cont de trendurile actuale, Marlene se aventura în propriu stil, devenind astfel un fashion icon fără limite în timp şi spaţiu.

m pin3

marlene pin 7

Deşi au fost creaţi în anii de război de inegalabila Marlene Dietrich, pantalonii de inspirație masculină au devenit, între timp, echivalentul glamour-ului. Femeile ce optau pentru o pereche de pantaloni, erau neacceptate în societate, fiindu-le interzise chiar şi intrarea în restaurant. În pofida tututor circumstanţelor, actriţa a promovat intens controversata piesă vestimentară, atât pe micile ecrane, cât şi în realitate.

marle pin

Pantalonii „Marlene” se caracterizează prin: lungimea până sub gleznă, încât reuşeşte să se ivească doar puţin vârful pantofului, linia verticală neîntreruptă, talia înaltă, ţesătura moale şi uşoară, forma largă şi fluidă. Efectul creat de acest tip de pantaloni este: picioare interminabile.

marlene pin 6

marlene pin 8

marlene pin buuun

marlene pin pants1

marlene pin9

marlene pinterest 1

Marlene-Trousers vintagefashioncouk

Sursa foto: www.pinterest.com

 Text realizat de Svetlana Gore

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Motive orientale și florale. Colecțiile Spring 2017 prezentate la London Fashion Week / PART II