SFATURI UTILE PENTRU UN SHOPPING CÂT MAI EFICIENT LA SECOND HAND

În ultima perioadă, pieţile second hand sunt din ce în ce mai vizitate de fashioniste. Târgurile acestea sunt adevărate mine, în care dacă sapi adânc, găseşti lucruri valoroase.  

Pieţile SH sunt apreciate în primul rând pentru preţurile mult mai reduse în comparaţie cu mall-urile sau alte magazine de firmă din capitală. Cu banii investiţi într-o simplă bluză dintr-un butic din mall, la second hand îţi poţi cumpăra cu mult mai multe articole vestimentare. Şi un alt mare plus al acestui tip de shopping este că poţi găsi lucruri cu adevărat unice.

Fashion Guide îţi oferă câteva sfaturi ca să ai un shopping cât mai reuşit la pieţile second hand.

Primul pas pe care trebuie să-l faci cînd mergi la un astfel de shopping este să uiţi de fiţe! Din punct de pedere psihologic nu trebuie să te gândeşti că hainele de acolo sunt vechituri de mult uitate, care nu mai trebuiesc nimănui. Dacă vei deschide bine ochii, atunci vei realiza că acele haine chiar sunt neobişnuite şi merită a fi apreciate.

Înarmează-te de acasă cu multă răbdare pentru ca să găseşti piese vestimentare valoroase. 70% dintre hainele de la second hand sunt depăşite de modă, iar tu trebuie să găseşti acele 30% – veritabile. Caută, scotoceşte, uită-te peste tot, pe mese, pe umeraşe, prin cutii. Doar în felul acesta vei achiziţiona „bomba” sezonului.

Încearcă să descoperi potenţial în ceea ce vezi. Imaginează-ţi articolul dat combinat cu hainele pe care le ai în garderobă. Dacă se integrează într-o ţinută modernă, atunci achiziţioneaz-o fără ezitări!

Nu-ţi procura lucruri banale, precum: malete, colanţi, pulovere de tot felul. Caută ceva deosebit, unic, care să fie în pas cu tendinţele actuale. Mai ales că la „pieţile unde oamenii îşi vând amintirile” găseşti lucruri vintage care sunt extreme de populare şi dictează tendinţele din lumea modei.

În caz că vezi o haină care are stofă, croială, imprimeu original şi este în vogă, dar pur şi simplu are un detaliu care iţi displace şi-ţi ceează disconfort psihologic, nu uita că te poţi adresa ulterior la un atelier de cusut care te scuteşte de aceste probleme.

La second hand îţi poţi încerca competenţele de „marketolog”. Dacă ai găsit un lucru care ţi-a plăcut, nu uita că poţi negocia cu vînzătoarea şi-l poţi cumpăra mai ieftin în comparaţie cu preţul iniţial.

Dacă îţi place să fii originală, să pui în valoare lucrurile aparent uitate şi să te remarci prin ţinutele pe care le îmbraci, atunci, shopping-ul la second hand va fi o adevărată plăcere, dar totodată şi o aventură pentru tine.

Sursa foto: www.lundcityphoto.wordpress.comwww.salvagesisters.wordpress.com,

www.fashionsquad.comwww.ownbyfemme.comwww.yougoto.ru

Autor: Stela Cheptene

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Color Muse: Valeria Ţurcan @valeriesfood