Dare Social Fashion Show / Anastasia Golovach: „Am creat haina care-i scoate în evidență frumusețea”

„DARE Social Fashion Show” este mai mult decât o defilare pe podium. Pe lângă faptul că este primul eveniment caritabil de modă din Republica Moldova dedicat femeilor cu deficiențe locomotorii și boli incurabile, acesta vine ca o provocare și pentru creatorii de modă autohtoni. Anastasia Golovach face parte din echipa de designeri care au acceptat această provocare. Astfel, aceasta a pregătit o ținută specială pentru una din modelele proiectului.


foto
De ce ai decis să participi în proiectul „Dare Social Fashion Show”?

Când mi-au propus să particip în acest proiect, nu am avut dubii. Este prima mea experiență de acest gen, de aceea aștept evenimentul cu nerăbdare. Consider, că astfel de proiecte trebuie organizate mai des. Personal, voi participa cu mare drag.

foto

Ce înseamnă pentru tine această participare și ce dorești să transmiți publicului prin intermediul acesteia?

Pentru mine este o mare onoare să fac parte din  proiectul „Dare Social Fashion Show”. Particip pentru a  inspira oamenii din jur și pentru a-i îndemna să ofere ajutor semenilor săi. Pentru această prezentare de modă nu este suficient doar să creezi haina, trebuie să simți esența  proiectului. Am lucrat cu Katea, o domnișoară foarte gingașă și fină. Am încercat să creez haina care să-i scoată în evidență frumusețea.

Câte creații de-ale tale vor fi prezentate pe podium?

Pe podium va fi prezentată o rochie de seară compusă din corset și fustă pufoasă. I se potrivește de minune modelului meu.

Cum e să creezi haine pentru persoane cu dizabilități? Este mai dificil?

Simțeam o responsabilitate mai mare și aveam emoții când Ecaterina proba rochia. Acum pot zice ferm că ne-a reușit să creăm o haină potrivită.

 


Povestește-ne puțin despre creația ta.

De fapt, modelul m-a inspirat la crearea unei rochii. Ea este foarte gingașă, are trăsături fine ale feței și părul lung. Am vrut să scot în evidență aceste trăsături, astfel  am decis să creez o rochie de seară. Dantela, tulul și fusta pufoasă i se potrivesc de minune.

De cât timp activezi ca designer vestimentar?

Nu practic designul vestimentar de mult timp, însă mă dedic totalmente acestui domeniu. Am absolvit Colegiul de Tehnologie și sunt tehnologist în producția îmbrăcămintei. De asemenea am făcut  școala de pictură „A. Șciusev” și cursuri de specialitate.

foto

Care sunt planurile tale de viitor?

Deocamdată țin planurile mele în secret, dar deja pot spune că merg înainte pentru a-mi atinge scopurile. Deja am un showroom la Chișinău și planific să mă extind și în alte țări. Dar toate la timpul său.

La ce ar trebui să atragem atenția în primul rând atunci cand procurăm o haină?

Atunci când alegi hainele trebuie să-ți asculți intuiția.

foto
Reamintim că  „DARE Social Fashion Show” va avea loc pe 16 august, la Leogrand Convention Center din Chișinău. 
Mai multe detalii găsiți pe: www.dare.md

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Foto
New York Fashion Week / Diane von Furstenberg