„Sabat Collection” – o prezentare de modă unică în R.Moldova și o premieră națională! VIDEO

„Sabat Collection” este noua colecție vestimentară semnată de Piotr Alii, designerul ce promovează ideea „anti fashion” în creațiile sale. Colecția este compusă din rochii create într-un stil minimalist și mistic. Inspirate din filosofia yin yang, creațiile sunt realizate în două culori: alb și negru. Conceptul prezentării de modă conține multe elemente simbolice, fapt ce conferă colecției un aer dramatic și misterios.

foto

„Sabat” semnifică adunarea vrăjitoarelor care prin intermediul unui ritual satanic chemau forțele negre în ajutor. Conform superstițiilor, adunarea avea loc în ziua de sâmbătă. Din acest motiv, prezentarea de modă va avea loc sâmbătă, 13 septembrie.

Adepții curentului „Anti fashion” situează moda ca o prioritate secundară și pun accent pe starea spirituală a femeii. Acest stil manifestă un protest față de pasiunea femeilor, în special a celor tinere, față de dorința exagerată de a ajunge cât mai sexy și frumoase,  în final fiind cumpărate și vândute de către marii creatori de modă și folosite în publicitate. Astfel, femeile devin dependente de bani, haine și sexualitate. Ideea „anti fashion” promovează ideea că valorile spirituale sunt mai importante în viață, mai ales spre sfârșitul acesteia. Femeile uită că la un moment dat bătrânețea devine tot mai aproape și tot mai reală. Iar sfârșitul presupune experiența care ai acumulat-o și nicidecum garderoba.

foto

Show-ul „Anti Fashion” redă aceste elemente simbolice prin decor, accesorii, atmosferă sumbră și elemente șoc precum măști negre ciudate, modele ce defilează uneori goale, și au un mers ciudat ce amintesc domnișoarele drogate.

La fashion show-ul Sabat Collection vor fi prezentate 6 modele de rochii albe și 6 modele de rochii negre, iar la final va defila o mireasă (6 este simbolul  binelui și al răului, iar 13 fiind cifra nenorocirii). Mireasa este o femeie în vârstă și va ieși goală, purtând doar o coroană pe cap. Mireasa va fi adusă de către fete în sicriu, moment ce face referire la protestul față de frumusețea și sexualitatea exagerată la care recurg femeile în tinerețe.

Obiectivul principal al evenimentului este promovarea artei la nivel de fashion show, și va pune la dispoziția vizitatorilor spațiu pentru expoziție și decorațiuni speciale.

Evenimentul va avea loc pe data de 13 septembrie, ora 20:00, la Tipografia 5.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Foto: Imprimeul floral
Imprimeul floral, must-have-ul acestei veri. Învață cum să-l asortezi / FOTO