Travel Diary / Daniela Culev, despre viața și moda din New York

Daniela Culev, sau bloggerița The Flavour Style, povestește despre viața din New York, orașul cu de toate pentru toți. Diferența de fus orar nu este o problemă, pentru că un somn bun și un suc cu multivitamine sunt remediul potrivit pentru  a intra în ritmul New York-ez.

New York și Fashion sunt două cuvinte mai mult decât compatibile?

Da, New York-ul e foarte divers. Din punctul ăsta de vedere el are multe aspecte interesante, pentru că există mai multe raioane, districts să le spun așa, care sunt unice în felul lor. Spre exemplu, în partea de sus e zona oamenilor mai vârstnici, unde poți vedea o doamnă elegantă într-un costum Chanel, cu niște botine frumoase. Cine ajunge în această zonă rămâne plăcut surprins de felul cum se îmbracă și cum asortează hainele femeile de vârsta a 3-a, dar știi de ce? Pentru că ele au un simț de old school, iar asta cucerește.

10359233_684417391647218_6569388336368262550_n — копия

Deja în partea de Midtown sunt și mai bătrâni și mai tineri. Evident că e zona cu cele mai multe fashioniste și bărbați foarte stilați. Poți să vezi și oameni de culoare îmbrăcați foarte chic, care știu să combine nuanțele și stofele într-un mod inedit.

În partea de jos a Manhattan-ului e mai mult tineret, e zona de oraș unde sunt multe restaurante și cluburi. E la fel de scump ca și în zona de sus sau de mijloc a New York-ului, doar că e mai mult pentru tineret, pentru că acolo se organizează cele mai multe petreceri.

Și evident– Downtown e pentru businessmani,  zona frumoșilor CEO a diferitor companii, mereu îmbrăcați la patru ace și care încearcă să arate cât mai bine.

Apropo, în New York  moda e absolut diversă. Vara poți vedea lume în UGG-uri și nu înțelegi ce timp e afară, iar iarna în sandale. Să-i zicem că e o modă progresivă, mai ales pe placul celor care vor să se evidențieze.

Care-i primul lucru pe care-l faci atunci când ajungi în New York?

Merg la restaurantele pe care pur și simplu le ador. Cel mai mult îmi place restaurantul Nobu, care este o franciză și e în mai multe orașe din lume, dar în New York  se gătește cel mai bun pește – black cod. După care, evident cercetez magazinele, văd colecțiile noi, unde sunt reduceri etc. Un alt lucru pe care-l fac atunci când ajung în New York este legat de sănătate și mâncare. Merg la magazinele cu produse BIO, acolo găsesc o varietate mare de creme, vitamine sau suplimente pe care le consider bune pentru corpul și sănătatea mea.

În celelalte zile am un anumit program, pentru că nu merg la New York doar să stau, iar când mai am timp liber, atunci neapărat fac  o plimbare în Central Park.

New York-ul e un oraș foarte imprevizibil. Se întâmplă să te pornești dimineața spre parc și până seara să nu ajungi.

10334385_680859525336338_932633544008693557_n — копия

Ai un desert sau o cafenea preferată ?

Există o cafenea cu prețuri accesibile, iar cheescake-ul originar de acolo are un gust senzațional. Mai este un restaurant care are în meniu un desert foarte bun, este ca și un soufflé, dar e făcut din aluat și cu multă cremă de brânză foarte fină. Nu puteam să nu pomenesc și de patiseria mea preferată, Magnolia, acolo poți gusta un cheescake cu ciocolată albă. E pur și simplu delicios.

 

Pentru ce brand-uri sau magazine optezi atunci când mergi la shopping ?

Magazinele în care merg de obicei sunt Bergdorf Goodman, el este foarte renumit și are o istorie de peste 100 de ani, cu o selecție de brand-uri foarte reușită. Saks Fifth Avenue este și el interesant, apropo de aici se poate procura încălțăminte la reduceri. Uneori mai mergem și la Barneys. Acolo mereu găsești colecții noi de haine de la brand-uri recent lansate și pun pe raft doar tot ce se poartă în sezonul actual.

10350548_680548622034095_6311225664811272873_n — копия

Care sunt ultimele tale achiziții din New York ?

Mi-am luat încălțăminte Charlotte Olympia și o altă pereche gen Oxford, pe care mi-i doream de foarte mult timp. De data asta am făcut mai multe cumpărături legate de sănătate și frumusețe.

S-a întâmplat vreodată să-ți facă complimente pe stradă oameni necunoscuți?

Știi, la ei acest lucru e ceva firesc. Oricând te poate opri cineva pe stradă să-ți spună că-i place felul în care te-ai îmbrăcat sau cum arăți. Practic în fiecare zi cineva îmi făcea complimente în stradă: cuiva îi plăcea o fustă sau un colier. Dacă ei văd ceva drăguț, neapărat îți vor spune și te vor întreba de unde le-ai procurat.

Ai purtat haine create de atelierul tău pe străzile din New York ?

Marea majoritate și pentru ele am primit multe laude. Dacă sincer, am încercat să nu iau prea multe lucruri cu mine în această călătorie, pentru că știam că o să mă întorc cu un bagaj practic dublu. Așa că am luat cu mine haine de la atelierul The Flavour Style.

daniela culev

PicMonkey Collage

Foto: Arhiva Personală

Autor: Lia Sturza

 

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Explorează bijuteria Orientului, prea frumosul Istanbul