Home Decor / Mobila și elementele decorative specifice stilului clasic

În designul unui spaţiu există aşa-numite stiluri de interior. Stilul reprezintă o combinaţie armonioasă a anumitor lucruri. Unul din stilurile de interior este cel clasic, care datează din secolul XVIII , apărut în Franţa și care s-a extins în întreaga Europă.

Stilul clasic derivă din design-ul grecesc și roman. Un stil bazat pe echilibru şi armonie perfectă, ce propune simetrii perfecte şi linii clar definite. Armonie, raţionalitate şi splendoare sunt unele din trasăturile de bază.

73deba2da21375fc56d240c841011120

Sursa foto: media-cache-ec0.pinimg.com

În stilul clasic se îmbină grandoarea cu eleganța într-o manieră specific franțuzească şi se caracterizează prin linii drepte, orizontale şi verticale, prin echilibru, simplitate, claritate, sobrietate  şi raționalitate. Stilul farmecă de la prima vedere prin mixul reuşit de culori şi piese elegante de mobilier, deseori din lemn masiv, care conferă căldură şi  confort. Culorile ce definesc acest stil sunt culori inspirate din natură în nuanţe de albastru închis, maro, galben, verde şi mai ales culori de pământ, precum teracota. De asemenea mobilierul este caracterizat prin linii curbate, rotunjite, cu elemente decorative. 

impressivemagazine.com-interior-design-apartment-modern-classic-mix-decor-1

Sursa foto: impressivemagazine.com

Unul dintre elementele foarte des întâlnite în stilul clasic este şemineul. Un şemineu mare folosit deseori doar în scop decorativ, dă o căldură aparte interiorului. Candelabrele mari sunt, de asemenea, elemente care nu trebuie să lipsească unui interior clasic. La fel şi elementele decorative – precum oglinzi şi piese ceramice. Stilul clasic este caracterizat  prin mult lemn,  mobilier vechi şi geamuri mari.

contemporary-Dutch-interior-design-house-of-designer-modern-decor-European-antiques

Sursa foto: www.metrohomesite.com

dd8245a90d10c5b81575795167348560

Sursa foto: media-cache-ec0.pinimg.com

Mobila potrivită este o canapea masivă din piele şi fotolii asortate, pereţi albi combinaţi cu  diferite nuanţe de maro sau lemn. Specificul acestui stil este focusarea pe mobilierul scump.

foto

Sursa foto: remontbezpravil.ru

RECOMANDARE! Din întreaga varietate de stiluri artistice de design interior, cel mai important este să-l găsiți pe cel care vă caracterizeară și care vă redă personalitatea. Indiferent de stilul pe care-l alegeți pentru decorul sufrageriei, bucătăriei sau dormitorului, cel mai important este ca între acestea să existe o armonie perfectă. Deseori aici intervin specialiştii care recomandă cea mai bună soluţie în funcție de dimensiunea spaţiului de amenajat, de numărul încăperilor, şi nu în ultimul rând de dorinţa clientului.

Autor: Petronela Malcoci

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
valentino hc pfw 2015
Valentino, colecția haute couture 2015