Beauty trend / Machiajul nude – cum îl obții și de ce produse ai nevoie

Tendinţa de naturaleţe e prezentă pe podiumuri de câteva sezoane și se pare că şi-a atins apogeul. Pentru un machiaj natural și minimalist au optat casele de modă precum Marc Jacobs, Jason Wu şi Tory Burch la prezentările colecţiilor. Stiliştii au accentuat fin trăsăturile feței folosind doar puțină mascara, gloss în nuanţe naturale şi fard de obraz pentru un aspect mai fresh al pielii.

Sezonul cald vine cu mai multe tendințe în materie de make-up, însă unul din cele mai importante este, fără îndoială, machiajul nude. Acesta a fost promovat intens de către designerii celebri în cadrul săptămânilor de modă. Astfel, Fashion Guide în colaborare cu AVON vine cu un proiect foto prin care îți arată pas cu pas cum să creezi un make-up natural și de ce produse ai nevoie.

PicMonkey Collage

Atenție însă, un machiaj nude poate fi perfect doar dacă tenul pe care aplici produsele este bine îngrijit. Înainte de a folosi baza pentru machiaj, alege o cremă potrivită pielii tale. Aplică crema pe tenul umed și așteaptă 10 minute înainte de a începe machiajul, pentru ca aceasta sa fie complet absorbită. De asemenea nu folosi prea mult fond de ten pentru a evita efectul de mască. Nici anticearcănul nu trebuie să lipsească, acesta fiind o completare a fondului de ten și e necesar să fie doar cu o nuanță mai deschisă decât pielea.

Așadar, pentru a obține un machiaj nude perfect, ține cont de următoarele aspecte:

Sprâncene perfecte

Mai bine de un an sunt promovate sprâncenele groase cu forma bine definită. Acestea au rolul de a evidenția trăsăturile feței, așadar ai grijă ca acestea să aibă o formă perfectă. Mai mult, sprâncenele corect definite luminează fața și întineresc chipul. Aplică ușor pe sprâncene creionul sau fardul în nuanțe naturale.

IMG_8155

Fard de pleoape

Pentru make-up-ul natural, cele mai indicate sunt fardurile naturale, roz sau în nuanțe maronii.

IMG_8173

Blush

Fardul de obraz îți poate schimba imediat trăsăturile feței și conferă un aer de prospețime machiajului,  de aceea e necesar să acorzi o atenție deosebită pomeților. Atunci cand aplici blush-ul, urmează linia de la baza tâmplei până aproape de colțul gurii, accentuând pomeții în partea de sus.

IMG_8161

Linia de tuș

Eyeliner-ul are rolul de a accentua privirea și forma ochilor. Deși în machiajul nude te poți lipsi chiar și de linia de tuș, totuși își recomandăm să pui ușor accentul pe ochi pentru a obține o privire senzuală.

IMG_8187

Mascara

Conferă volum genelor aplicând doar un strat de mascara. Atunci când o aplici, e important să eviți excesul.

IMG_8190

Ruj

Finisează make-up-ul aplicând un ruj hidratant și ușor cremos în nuanțe de bej sau roz pal. Buzele nu trebuie să iasă în evidență, ci doar să redea un aspect luminos și proaspăt întregului look.

IMG_8197

Iată și rezultatul.

IMG_8212 IMG_8222 IMG_8232 IMG_8240 IMG_8315 IMG_8267 IMG_8328 IMG_8331

Foto: Iuri Cazac

Model: Irina Albu

Make-up artist: Ekaterina Ketrușka

Pentru machiajul nude au fost folosite următoarele produse:

Fard de pleope în nuanțe de mocha latte de la AVON

Eyeliner negru de tip creion de la AVON

Mascara BIG & Daring pentru volum de la AVON

Pudră bronzantă de la AVON, gama Luxe

Ruj Ultra Colour Indulgence de la AVON

IMG_8665

www.avon.md

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Paris Fashion Week / Anne Sofie Madsen, colecția toamnă-iarnă 2015-2016