Filmul documentar „Dior & I” va fi difuzat la Chișinău în cadrul unui eveniment privat

În aprilie 2012, Raf Simons a fost desemnat noul director creativ al casei de modă Dior, având o misiune extrem de dificilă – să conducă cel mai vestit brand din istoria modei feminine.

După lucrul la Jil Sander, Raf a primit eticheta de minimalist, nu tocmai de ceea ce avea nevoie Dior (mai ales după ce brandul a fost condus de extravaganții Yves Saint Laurent și John Galliano).

11138689_872826896106716_6042085137810672949_n

În filmul „Dior & I”, spectatorii vor vedea backstage-ul uneia dintre cele mai renumite case de modă – Dior.

Raf Simons – un personaj modest, ce își păzește intimitatea, trebuie să conducă un colectiv mare de oameni. Prima colecție haute couture trebuia să fie gata în doar 8 săptămâni (în timp ce termenul obișnuit este de 6 luni). În contextul de forță majoră a fost foarte greu să stabilească relații prietenoase cu echipa.

Primele imagini ale filmului îl arată pe Christian Dior la restaurant și în fotoliul lângă casa sa. Marele creator de modă nu iubea evenimentele mondene, însă anume datorită lui fustele femeilor au devenit tot mai scurte. De ce bărbatul care semăna cu un bancher a nimerit în istoria modei ca fiind un revoluționar?

Din filmul „Dior & I” aflăm cum să conducem corect o echipă. În viață (și în film) Simons este ajutat de Peter Maglie. El poate soluționa orice conflict și trimite un buchet din partea lui Raf unei angajate de neînlocuit. Ca și în orice business, în casa Dior unul dintre rolurile importante îl are factorul uman. Aici, timp de 40 de ani, lucrează aceleași croitoreste, ce-și dau viața acestui atelier. Una dintre pictorițe, ce a lucrat pentru brand timp de 20 de ani se consideră „copilul Dior”. Rezultatul final depinde de lucrul sutelor de mâini, iar o paietă cusută greșit poate strica reputația casei de modă.

Difuzarea filmului documentar va avea loc la Chișinău, pe data de 14 mai, cu scop caritabil, iar accesul va fi limitat.

Toți banii acumulați vor fi transmiși în Fondul lui Miron Șor pentru a-i ajuta pe 5 copii ce suferă de boli grave. Fondul va dubla suma de bani colectată.

1. Cristian Leonti, 4 ani,

diagnosticul – esofag atrofiat

Copilul a suferit 10 operații de extindere a esofagului și la fiecare trei luni trece un nou control, când i se prescrie următoarea intervenție.

2. Nadejda Samardac, 6 ani,

diagnosticul – leucemie

boală în stare gravă, copilul are mare nevoie de continuarea tratamentului și regimul de sustinere din cauza complicațiilor.

3. Alexandra Podlesnaia, 12 ani

diagnosticul – paralizie cerebrala

Fetița are nevoie de scaun rulant, reabilitare și bretele postoperatorii

4. Arina Garanosvcaia, 5 ani

diagnosticul – leucemie acută

5. Alexei Lucaș, 17 ani

diagnosticul – limfom Hodgkin

Alexei se luptă cu boala și pe parcursul următorilor 2 ani are nevoie de tratament, la moment are nevoie de terapie intensivă și tratamentul de sustinere.

 Trailer: http://www.kinopoisk.ru/film/842169/https://www.youtube.com/watch?v=Twd6bkCz8F0

Anul: 2015

În original: Dior and I

Regizor: Frédéric Tcheng

Scenariu: Frédéric Tcheng

Producător: Chiara Girardi

Compozitor: Ha-Yang Kim

Gen: Documentar

Studio cinematografic: CIM Productions

Țara: Franța

Timp: 90 minute

În distribuție: Jennifer Lawrence, Marion Cotillard, Sharon Stone, Raf Simons, Anna Wintour, Sidney Toledano

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
dior-resort-2015
Colecția resort, Christian Dior 2015