Travel Guide / Destinația de weekend – hotelul cu istorie de 100 de ani #oktravel #como #tremezzo

Weekend-ul reprezintă momentul în care ne desprindem de activităţile din timpul săptămânii, ne relaxăm şi căutăm să facem lucruri pe care nu ni le-ar permite timpul în mod obişnuit. O evadare pe două sau trei zile e soluția perfectă pentru a ne detașa de grijile cotidiene și a aduna energie pentru un nou sezon de muncă.  

În articolul precedent, care face parte din proiectul „Summer Weekends”, Fashion Guide și OK Travel v-au propus destinația Como pentru a petrece un weekend de vară de neuitat. Însă pentru a avea o vacanță perfectă, aveți nevoie și de o cazare pe măsură – Grand Hotel Tremezzo.

După ce am vizitat hotelul, am decis să vă oferim 7 motive pentru care merită să vă cazați aici cel puțin o dată în viață.

1. Istoria

Originile hotelului datează din anul 1900 – era excursiilor romantice și cea a călătorilor iluștri. Pe atunci, lacul Como era deja un popas obligatoriu în circuitul turistic internațional și o destinație preferată de oamenii de elită din Anglia, Germania, Franța, Austria, Belgia și Elveția.

Enea Gandola, un domn originar din Bellagio, care a călătorit mult prin Europa împreună cu soția sa Maria Orsolini, au decis să construiască un hotel plin de rafinament pe malul unuia dintre cele mai frumoase lacuri din lume – Como, un hotel care ar putea satisface cerințele turiștilor de elită. Gandola a ales spațiul de lângă grădinile de la Villa Carlotta, care avea și cea mai bună priveliște spre lacul Como. Astfel, Grand Hotel Tremezzo a fost deschis pe 10 iulie 1910, în cadrul unei petreceri fastuoase.

În anii 1930, hotelul a fost cumpărat de familia Sampietro, acesta devenind o țintă pentru turismul cosmopolit. Actrița Greta Garbo, în filmul Grand Hotel (1932), se referă la Tremezzo atunci când vorbește despre „acel loc însorit și fericit”.

Pe parcursul celui de-al doilea război mondial, hotelul nu și-a închis porțile, iar atunci când s-a încheiat războiul a fost gata să primească un nou tip de clientelă.

Astăzi, pe urmele familiilor Gandola și Sampietro, o altă familie păstrează tradiția, are grijă cu mândrie de Grand Hotel Tremezzo și sărbătorește un secol de farmec și ospitalitate italiană.

IMG_1462

2. Amplasarea. Hotelul se află chiar pe malul lacului, în comuna Tremezzo, situată la aproximativ 20 de km de la provincia Como.

gal_64Aereal-View

IMG_0299

3. Priveliștea. Din orice parte a hotelului n-ați fi, vi se va deschide o priveliște extraordinară care vă va relaxa.

IMG_0394

gal_62ViewSightseeing-Point

gal_View-2

3. Grădinile. Acestea dau un farmec aparte hotelului. Sunt o adevărată oază de liniște și pace.

gal_56The-Park_1433328709

unnamed (7)

FullSizeRender FullSizeRender_1 FullSizeRender_2 IMG_0413

4. Piscina. Fiind amplasată chiar pe lac, aveți ocazia să vă bronzați în timp ce admirați frumusețea de poveste.

IMG_1487

IMG_0432

5. Sala de lectură. Aici găsiți ultimele numere ale ziarelor internaționale, pe care le puteți citi în liniște și confort maxim.

gridcol_sala_lettura

unnamed (1)

6. Decorul. Nuanțele de galben, roșu și albastru sunt cele dominante, fiind completate de detalii aurii sau din bronz, amintind astfel de palatele regale. Florile proaspete și tablourile completează perfect fiecare încăpere din hotel.

unnamed

IMG_1465

IMG_0424 IMG_0425

7. Dormitoarele. Aici somnul și odihna devine un ritual. Veți reuși să vă odihniți atât fizic, cât și psihologic.

mainCol_DlxLakeView

Fashion Guide recomandă:

– Să savurați cafeaua citind un ziar în camera de lectură. Aceasta are o priveliște minunată spre lac.

– Să vă pierdeți prin grădini și să admirați priveliștea de la înălțime.

– Să luați vaporul pentru a descoperi împrejurimile.

– Să faceți yoga pe plaja piscinei la primele raze ale dimineții.

– Să organizați o cină romantică la restaurantul hotelului.

Vă dorim vacanță frumoasă!

image1

www.oktravel.md

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Hugo Boss выпустили полностью черную капсульную коллекцию