Raiul de pe Adriatică. Dubrovnik, orașul-cetate din ”Game of Thrones”

Priveliști de vis, apă cristalină și sute de turiști pe metru pătrat. Este noua destinație must-see la numai 1500 de kilometri depărtare de Chișinău. Vorbim despre orașul Dubrovnik din Croația. Descoperirea turistică a ieșit la iveală după ce peisajul arhitectural a devenit decorul perfect pentru popularul serial TV ”Game of Thrones”. Dubrovnik este orașul unde istoria s-a împletit cu modernul, iar turișiti se află în prezent și, concomitent, în trecut. Orașul te poate cuceri doar în câteva secunde și este ales chiar în detrimentul unor destinații de lux precum Seychelles, Maldive ori Cinque Terre. 

1

Dubrovnik abundă în obiective turistice. Odată ce ajungi acolo, ochii îți fug în toate părțilede frică să nu ratezi nici o frumusețe. Așa că primul sfat este să nu pleci în Dubrovnik fără un plan turistic bine pus la punct. Primul punct din lista ta trebuie să fie Pile Gate. Construcția a fost ridicată în anul 1537. Cuvintele sunt de prisos pentru că fanii ”Game of Thrones” vor recunoaște neapărat locul.

9

Dacă tot ești în acest oraș istoric, nu ai dreptul să ratezi Walls of Dubrovnik. Zidurile înconjoară partea veche a orașului și au o lungime de aproape 2 km. E o adevărată provocare să mergi prin zidurile cetății de la început până la sfârșit, însă priveliștea care o vei descoperi îți va tăia respirația! Această bijuterie Adriatică, cât de surpinzător ți-ar părea, a fost construită între secolele XII-XVI. Rezervă-ți cel puțin o oră pentru a admira de sus impresionantul Dubrovnik. Biletul costă 150 HRK (kune croate), adică 20 de euro. Banii sunt o nimica toată dacă te gândești că pe aici au pășit eroii principali din ”Game of Thrones”.

52 36117

35

Plimbați-vă și pe strada Stradun, care este cea mai populară din oraș. De-a lungul străzii, veți zări toate minunățiile arhitecturale ale orașului Dubrovnik.

8 26

16213

Dubrovnik poate fi numit și orașul catedralelor și bisericilor. Mănăstirea Franciscan, Biserica St. Blaise, Palatul Rectorului sau Catedrala Dubrobnik, sunt doar câteva dintre clădirile cu o arhitectură care poate fi admirată ore în șir, dar, paradoxal, tot nu te mai saturi.

2829 30 32

Un alt loc demn de vizitat în Dubrovnik este Fântâna Onofrio. Turiștii aruncă în apă câte o monedă pentru a li se îndeplini dorințele și, desigur, își fac fotografii. De fapt, locul are o importanță istorică deosebită. Fântăna reprezintă una dintre primele sisteme centralizate cu apă potabilă din Europa.

25 33

10

Din fotografii poate fi abservat că orașul este foarte activ și seamănă cu un furnicar. Numărul de turiști a crescut radical de când mai multe episoade din renumitul serial TV Game of Thrones au fost filmate în Dubrovnik. Nu e de mirare că este aproape imposbil să circuli cu mașina prin oraș! Cei care nu au curajul să descopere Dubrovnikul pe jos, pot închiria un scuter.

2734 20

Plin de clădiri care mai de care mai fabuloase, din oraș nu lipsește vegetația. În Dubrovnik vei avea ocazia să faci siesta la umbra unui palmier, sau vei vedea pe copaci cum cresc măslinele ori rodiile.

23 37 22 17

Răsfață-te și profită de un prânz sau o cină copioasă. Deliciile de pe litoralul croat sunt pizza, pasta și risotto negru. Însă, nu vei rezista în faţa dulciurilor.

IMG_20170824_180959_182

Se pot considera norocoși cei care își petrec vacanța de vară în Dubrovnik. Ei au posibilitatea în fiecare zi să descopere locuri și monumente noi. Turul de oraș cu cele mai faimoase atracții, descris pe scurt în articol, va dura cel puțin o zi. După ce ați văzut tot ce era mai frumos, nu ezitați să vă răcoriți în apele cristaline ale orașului.

r3219 14 15

1331

@fashionguide.md

@svetlana.gore

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Reînnoieşte-ţi garderoba la un nou târg de haine!