Fashion Insider. Inspirația din atelierul „Sekana” și „Katea Gri”

În plin lucru de a pune la punct ultimele detalii pentru cel mai mare fashion event din Moldova, la fabrica Sekana și Katea Gri au venit oaspeți din străinătate. Ușa atelierului a fost larg deschisă pentru cei care sunt curioși să descopere întreg procesul de creare a celor mai stilate ținute made in Moldova. Fashion Guide nu a putut rata un asemenea eveniment. Am reușit să suprindem cele mai inspirate momente din atelierul designerilor autohtoni.

Fashion Guide Sekana Katia Gri 06Fashion Guide Sekana Katia Gri 04Fashion Guide Sekana Katia Gri 07 Fashion Guide Sekana Katia Gri 09

În aceste zile, în atelierul nostru este forfotă mare. Lucrăm intens la noua colecție care va fi prezentată la Moldova Fashion Days. Am pregătit 15 ținute extraordinare pe care le vom prezenta cu mult entuziasm. Suntem sigure că vom impresiona iubitoarele de modă cu ținutele pe care le-am creat cu mult drag”, a menționat Natalia Melnic, fondatoare brandului SEKANA.

Fashion Guide Sekana Katia Gri 13 Fashion Guide Sekana Katia Gri 11

Culorile care stau la baza colecției mele sunt negru, alb, crem și roz. Fără îndoială, în acest sezon orice nuanță de roz este în trend. O să vă demonstrez că în colecția mea rozul este destul de intens și pronunțat. De obicei, nu folosesc printuri. Acum, însă am optat pentru linii. Toate ținutele sunt croite din țesături naturale, prcum mătase și bumbac”, a recunoscut Ecaterina Grigor, creatoare brandului KATEA GRI.

Fashion Guide Sekana Katia Gri 14 Fashion Guide Sekana Katia Gri 03

Cele două companii au beneficiat de asistența donatorilor externi care susțin cu prioritate dezvoltarea industriei ușoare din Moldova. Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională și Guvernul Suediei prin Proiectul de Competitivitate din Moldova au acordat celor două branduri „Sekana” și „Katea Gri” asistență complexă pentru a putea concura cu brandurile străine, pentru a se extinde pe piața locală dar și pentru a cuceri piețele externe.

Fashion Guide Sekana Katia Gri 02

Fashion Guide Sekana Katia Gri 10Fashion Guide Sekana Katia Gri 05

Fashion Guide Sekana Katia Gri 16Fashion Guide Sekana Katia Gri 17Fashion Guide Sekana Katia Gri 18 Fashion Guide Sekana Katia Gri 19

Ambasadoarele DININIMĂ, reprezentanta USAID în Moldova, Karen Hilliard şi Excelenţa Sa Ambasadoarea Suediei la Chişinău, Signe Burgstaller au venit să vadă unde sunt create cele mai frumoase haine. „Colecţiile vestimentare pe care le-am regăsit aici demonstrează faptul că industria fashion a Republicii Moldova a făcut paşi importanţi în ultimii ani. Suntem mândri că prin suportul nostru adus prin intermediul Proiectului de Competitivitate, am reuşit să contribuim la crearea unor noi generaţii de branduri moldoveneşti, care au potenţialul să concureze cu cele internaţionale”, a declarat Karen Hilliard, reprezentanta USAID în Moldova. „Sunt încântată să cunosc brandurile moldoveneşti la ele acasă şi apreciez eforturile pe care le fac aceste companii pentru a obţine produse de calitate. Sunt mândră că prin asistenţa tehnică pe care o oferim contribuim la radierea fenomenului migraţiei în Republica Moldova, iar femeile au posibilitatea să activeze, aici, acasă”, a menționat Signe Burgstaller, Ambasadoarea Suediei la Chişinău. Ambasadoarele DININIMĂ au probat mai multe ținute și au rămas impresionate de calitatea și modelele create.

Fashion Guide Sekana Katia Gri 20

Fashion Guide Sekana Katia Gri 21

Noile tendințe vor fi prezentate la Moldova Fashion Days, din 25-26 martie. Evenimentul este la a 11-a ediție. „Ne mândrim că vom aveam 35 de designeri, inclusiv și nume noi sau care se reinventează pentru colecția din anul acesta. Tonul ediției este dat în verde. Am ales verdele pentru că este și „color of the year” a anului 2017 desemnată de Institutul Pantone, numită greenery. Cu siguranță, la fashion show veți vedea tendințele în materie de formă și culoare. Cert este că în fiecare an designerii ne suprind, iar în acest an avem companii remarcate și pe podiumurile internaționale”, a menționat Doina Nistor, organizator Moldova Fashion Days.

Fashion Guide Sekana Katia Gri 01 Fashion Guide Sekana Katia Gri 12 Fashion Guide Sekana Katia Gri 08

[Parada modei autohtone – Moldova Fashion Days – va avea loc pe 25-26 martie 2017, în showroom-ul Land Rover, Jaguar, Volvo, situat pe strada Dmitrie Cantemir 14, în Chișinău. Biletele pot fi procurate pe www.iticket.md]

Autor text, foto: @svetlana.gore

@fashionguide.md

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
pfw-street-style
Exclusiv/ Fashion Guide prezintă cele mai stilate ținute de la Paris Fashion Week / Part 1