Adelina Iucal: Expoziția ISaloni Milano. Impresii din prima sursă

 

Cu o tradiție de peste jumătate de secol, Salonului international de mobila de la Milano a devenit cel mai important eveniment de pe agenda design-ului de mobilier și interioare, fiind un punct de referință la nivel mondial pentru industria mobilei. Aceasta fiind o oportunitate unică pentru toți implicați în acest domeniu sau sunt pasionați de frumos. Printre vizitatorii fideli al acestei expoziții, se numără și designer-ul de interior Adelina Iucal, care afirmă că pur și simplu nu putea să lipsească de la acest eveniment, revenind acasă cu un bagaj nou de inspirație și dorență de a crea. Mai multe detalii despre expoziție, vă propunem să aflați chiar din prima sursă.

1008

Acestă expoziție a devenit, practic, cea mai importantă expoziție de mobilă și design interior din lume. Este un eveniment de primă clasă care atrage direct arhitecții, designerii de interior, producătorii și, nu în ultimul rând, potențiali cumpărători din intreaga lume.  Am aflat de acest gen de expoziții întâmplător, răsfoind niște reviste străine din domeniu. După prima vizită am conștientizat faptul că evenimentul în cauză este un prilej pentru experții în domeniu de a-și pune imaginația și creativitatea în vizor.

 

În acest an au fost prezente câteva pavilioane de obiecte de iluminare care au fascinat atât prin modul lor de expunere cât și prin evoluția artistismului obiectelor. Înafară de lumini, un pavilion preferat de către vizitatori a fost xLUX unde cele mai cunoscute branduri ale lumii își expun creațiile în ochii vizitatorilor. În prima jumatate a zilei, majoritatea din ele aveau prezentări private. Branduri ca Minotti , Morello, Blumarine, Cavio, Chelini, Dom, Epoque, Fratelli Boffi și mulți mulți alții care ne-au încântat privirile și sufletul însetat de idei noi.

IMG_0344-2 IMG_0657-2 IMG_0717-2 IMG_0936-2

 

Unica diferență dintre expozițiile precedente este numărul și mai mare de expozanți și de vizitatori. Standurile sunt expuse la cel mai înalt nivel, executate nu din imitații, însă chiar din material autentic. La fel de multe idei creative, la fel de multe rezolvări ale interioarelor, la fel de mult lux, calitate și diversitate.

 

O altă diferență este lipsa Eurocucini, expoziția/standurile cu bucătării care are loc peste fiecare un an. Mi-aș fi dorit poate mai mult să aflu despre noile tehnologii și mecanisme inventate pentru acest spațiu.

 

SaloneSatelitte este pavilionul pentru studenții expozanți unde în acest an am văzut idei mult mai faine decât în anii precendenți. Dedicația lor pentru designul de obiect este atât de mare, încât de la prima vedere obiectele lor pot fi scoase pe piață. Scaune din fier și piele, mese din lemn natural în forme hexagonale (foarte în trend in acest an), covoare multicolore cu imprimeuri etno și geometrice care într-un interior natural, dau tonul încăperii. Absolut toate ideile geniale.

IMG_1706-2

IMG_1615-2 IMG_1637-2 IMG_1667-2

Consider că această expoziție este un must visit pentru toți designerii de interior din simplul motiv că noi suntem promotorii noilor tendințe/inovațiilor/tehnologiilor și pentru că meseria de designer presupune să fii mereu informat cu ceea ce este nou în acest domeniu. Mereu trebuie să ne autodezvoltăm.

 

Merită să mergi la această expoziție pentru vibe-ul de aici, toți  sunt pe o undă și pentru a te îmbolnăvi de nebunia frumosului. Tot ce o să vezi aici este un exercițiu de imaginație și inspirație, iar de aici vei ieși cu siguranță cu saci întregi de insight-uri, cu răspunsuri, cu noutăți și cel mai fain, motivație și optimism. Poți veni aici măcar pentru atmosferă, dacă nu pentru a fura idei de amenajări pentru viitoarele proiecte sau pentru propria casă. Nu ai ce pierde!

 

La această expozitie îmi setez ideile pentru un an înainte. Aici înfloresc cele mai ascunse vise și revelații imaginate vreodată de cineva. Surprinzător cum stilul eclectic, încet-încet, a pus stăpânire pe gusturile și preferințele creatorilor. Nu mai există o claritate în stiluri, decât aparent în cel clasic. Cu toate astea, bunul gust și simț estetic sunt la ele acasă. Cel mai mult mi-a rămas în minte cromatica naturală cu accente vibrante de culori și decoruri la fel cum liniile și intersecțiile ritmate au spart linistea și monotonia.

IMG_1764-2 IMG_1867-2 IMG_1924-2 IMG_1925

 

Greenery a fost desemnată culoarea anului 2017. La expoziție, aceasta a fost din plin folosită atât în finisările pentru pereți, cât și în tapițarea mobilierului moale și decorurilor vii. Iar pentru 2018, culorile Pantone care le-am putut identifica aici au fost: Galben, albastru vibrant, culorile pământii, roșu intens și purple.

 

La fel, am observat o preferință pentru combinațiile de materiale aparent necompatibile și total opuse ca stil, de exemplu metalul și piatra naturală, forme îndrăznețe ale mobilierului/oglinzilor. Catifeaua pentru draperii și tapițarea mobilierului cu această pânză este un must-have în acest an – este un alint tactil și vizual.

IMG_1935-2 IMG_1938-2
Pentru decoruri nu vom greși folosind cât mai multe plante de interior, masive/ gigante. Pentru zonarea spațiilor sunt binevenite tot felul de paravane și stilajuri cu rezolvări arhitectonice cât mai îndrăznețe(de la ață, frânghie, pânză, lemn, metal, sticlă, inox, piatră naturală,etc). Și dacă se pune accent pe decoruri, atunci mobilierul moale, scaunele, fotoliile trebuie să fie simple, de o calitate superioară și foarte atent lucrate la detalii. Un detaliu foarte important care nu poate fi scăpat din vizor sunt corpurile de iluminat, care nu trebuie să lipsească din decorul oricărui spațiu.

Job_8721

Job_8749

 

Îți mulțumesc pentru interesul manifestat asupra impresiilor mele despre iSaloni Milano, te invit să mă răsfoiești AICI sau AICI

Sursă foto: Galeria personală
Fashion Guide

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Foto: Chanel
Gabrielle Chanel, icoana modei care a decorsetat femeile