Descoperă câștigătorii „ZIP Fashion Photography Contest”

Cei mai buni fotografi fashion din Moldova, profesioniști și începători, au fost apreciați de un juriu internațional în cadrul primului concurs specializat în domeniu – „ZIP Fashion Photography Contest”.  Evenimentul desfășurat pe parcursul a patru zile s-a încheiat în data de 3 iulie 2017 cu vernisajul expoziției de fotografie fashion și premierea câștigătorilor. 

Evenimentul a întrunit participanți care au concurat în două categorii: 6 fotografi experimentați în realizarea fotografiei de modă și 9 fotografi tineri, care își doresc să abordeze fotografia fashion și să se exprime artistic în domeniu.

DSC00056

„Fotografiile fashion au puterea de convingere in procesul de vanzare a produselor vestimentare. Tocmai de aceea, pe platforma ZIPhouse ne propunem nu doar să dezvoltăm sectorul de fashion, dar și să îl conectăm cu alte domenii conexe, cum este fashion photography, beauty, vitrinistică, pentru a îmbunătăți colaborarea între ele. Totodată, prin acest proiect, am încurajat tinerii fotografi să se specializeze în fashion photography, care devine un domeniu tot mai solicitat, odată cu dezvoltarea brandurilor DININIMĂ”, a menționat Doina Nistor, Directorul Proiectului de Competitivitate din Moldova.

DSC00172 DSC00220

„Participanții au lucrat timp de 4 zile pentru a realiza lucrări care pun în valoare articole de îmbrăcăminte pentru femei, copii și bărbați, precum și încălțămintea pentru femei. Piesele utilizate au fost puse la dispoziția fotografilor de către brandurile autohtone: „Georgette”, „Sophie”, „OLDCOM”, „Irina Calancea”, „Vivi Art Boutique”, „Ludmila Storojuc” și „Tricon My Revival”, susține Oxana Berzan, Manager de Proiect, Centrul de Excelență în Design și Tehnologii „ZIPhouse”.

DSC00160

DSC00148

Cele mai bune 30 de fotografii realizate au fost expuse în ultima zi a concursului la Centrul de Excelență în Design și Tehnologii „ZIPhouse”, pentru a fi apreciate de juriuși publicul participant la vernisaj. Echipa de jurizare a evaluat fotografiile în baza următoarelor criterii: originalitate, creativitate, compoziție, calitatea de ansamblu. Juriul „ZIP Fashion Photography Contest” a fost format din profesioniști locali şi internaţionali – stiliști, editori, fotografi fashion:

1. Chris Devour – fotograf (România);
2. Luis Enrique Galdamez Echeverria – fondator Fashionpotluck (Olanda);
3. Yulia Zhuravleva– Fashion Stilist şi Editor de Modă (Rusia);
4. Natasha Volk – Qualified European Photographer, acreditată de Federaţia Fotografilor Europeni, profesor în cadrul School of Modern Photography „STUDIO1” (Ucraina);
5. Rodica Ciorănică – fondatoarea revistei „VIP Magazin” (Republica Moldova).

DSC00033

În rezultat, marele premiu în categoria „Profesioniști” a fost oferit Victoriei Wonka. Câștigătorul va beneficia de 3 masterclass-uri individuale în Fashion Photography („STUDIO1”, Ucraina) și 2 masterclass-uri individuale în Editarea pozelor („STUDIO1”, Ucraina).

Tutuescu (Wonka) Victoria - Grand Prix Categoria Profesionisti

Pe locul 2 s-a plasat fotograful Ion Alexandru Pleș, iar Vadim Putregai a obținut locul 3 la „ZIP Fashion Photography Contest”.

Ion Ples Alexandru - Locul 2 Categoria Profesionisti

Putregai Vadim - Locul 3 Categoria Profesionisti

Cel mai bun la categoria „Începători” a fost declarată Nadejda Glovațkaia. Fotograful va frecventa 1 masterclass individual în Fashion Photography („STUDIO1”, Ucraina) și 2 masterclasuri individuale în Editarea pozelor („STUDIO1”, Ucraina).

Glovatcaia Nadeja - Grand Prix Categoria Incepatori

Locurile 2 și 3 au revenit, după cum urmează: Iurie Spînu și Daniela Parvan.

Spînu Iurie - Locul 2 Categoria ÎncepatoriParvan Daniela -  Locul 3 Categoria Incepatori

De asemenea, publicul participant la expoziție a primit câte trei tichete pentru votarea fotografiilor favorite. Imaginea realizată de Diana Bodnarenco a acumulat cele mai multe voturi, fiind declarată câștigătoare la categoria „Simpatia Publicului”.

Diana Bodnarenco - Simpatia Publicului

În afară de fondul de premii pentru câștigători, în valoare de 2000 USD, care le oferă posibilitatea de a crește profesional, participanții vor beneficia de promovare și recunoaștere locală. Astfel, fotografiile realizate de primii 3 clasați în ambele categorii de concurs și „Simpatia Publicului” urmează a fi publicate în revista „VIP Magazin”. În plus, toate cele 30 de fotografii selectate vor fi expuse în rețeaua de magazine „DININIMĂ”.

DSC00105 DSC00157

Concursul a fost organizat de Centrul de Excelență în Design și Tehnologii „ZIPhouse” în colaborare cu School of Modern Photography „STUDIO1” (Ucraina), revista VIP Magazin și Asociația Patronală a Industriei Ușoare (APIUS), cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida).

@fashionguide.md

@apius.md

@USAIDMoldova

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
George Clooney, îmbrăcat în buline pe coperta revistei W Magazine / FOTO