Foto: Nadejda Artiuhova

Nadejda Artiuhova: „Cel mai mult îmi doresc să deschid propriul showroom…”

Despre stil, modă, și hand made, am discutat cu designerul de bijuterii Nadejda Artiuhova. Energică și binevoitoare, creatoarea a spus că are planuri mari pe viitor. Pentru cei care încă nu știu, Nadejda promite a fi surpriza acestei veri, pentru că planifică lansarea unui nou brand autohton. Fashion Guide vă invită să descoperim împreună viața și activitatea creatoarei.

Foto: NAdejda Artiuhova

Când a apărut pasiunea pentru hand made?

Nu am avut niciodată atracția pentru hand made și nu am crezut că mă voi ocupa cu așa ceva. Acum un an, împreună cu sora mea am fost la Yard Sale și am văzut cum fetele confecționau diferite accesorii. Atunci mi-a venit ideea că și eu aș putea încerca să fac bijuterii.

 

Care au fost primele accesorii hand made confecționate de tine?

Primele obiecte hand made pe care le-am realizat au fost gulerele detașabile. Atunci ele erau în vogă. Țin minte că îmi doream foarte mult să fac rost de un astfel de guler, dar în magazine nu găseam niciunul. Astfel mi-a venit ideea să-l confecționez de sine stătător. După ce am realizat mai multe modele, am hotărât să particip cu ele la Yard Sale. Accesoriile s-au vândut repede și am primit o mulțime de aprecieri pozitive. Cred că asta m-a stimulat să confecționez în continuare.

Foto: Accesorii hand made

Foto: Accesorii Hand made

Când au început să apară primele comenzi?

Am început să fac bani din hand made abia după jumătate de an. Mi-am făcut un cont pe o rețea de socializare și am postat poze cu lucrările mele. Pe lângă prieteni, au început să-mi scrie și persoane necunoscute, astfel au apărut propuneri de a face bijuterii la comandă.

 

Care este specificul accesoriilor semnate Nadejda Artiuhova?

Eu prefer să confecționez accesorii masive. Niciodată nu am lucrat cu mărgele mici. De obicei folosesc pietre, nasturi, sau mărgele mari mari.

Foto: accesorii hand made

Foto: Accesorii hand made

Descrie stilul tău vestimentar…

Prefer mai mult stilul casual. Luând în considerație faptul că am părul scurt, nu mă regăsesc într-un stil mai romantic. Acum port mai des blugii și maiourile.

 

Unde obișnuiești să faci shopping?

De obicei îmi procur haine de la noi din țară. Uneori, prin intermediul unei prietene comand haine peste hotare. Însă, deja de 10 ani, prefer să-mi cos haine la comandă, după schițe și modele proprii.

 

Dacă ai avea posibilitatea să faci shopping peste hotare, ce ți-ai procura în primul rând?

Multă încălțăminte!

 

Ce purtai în adolescență pentru a ieși din anonimat?

Îmi amintesc că în acele vremuri erau la modă botinele lungi cu șireturi, în stil military. Și iată că părinții mi-au cumpărat o pereche de botine negre pe care le asortam cu ciorapi lungi. Mai îmbrăcam și o fustă scurtă, geaca din piele și mă duceam așa la școală.

 

Și cum reacționau profesorii?

De obicei mă alungau de la lecții.

Foto: Nadejda Artiuhova

 

Știu că ai o soră. În adolescență vă certați din cauza hainelor?

Sora mea coase haine din copilărie. Eu desigur îmi doream să port toate hainele ei, pentru că erau foarte originale și nu găseai modele asemănătoare prin magazine. Erau unice. Ne certam mereu și au fost cazuri când ne băteam. Acum, pentru că am crescut, totul e mai simplu. Pot să vin și doar s-o anunț că i-am luat rochia fără careva certuri sau reproșuri.

 

Aveți în plan să creați un nou brand autohton împreună?

Da, împreună cu sora mea lansăm propria colecție de haine. Avem deja brandul nostru, care se numește Manu. Colecția va fi pentru femei și este în stil casual.

 

Ce fel de piese vestimentare veți crea?

Pentru că suntem în sezonul de vară, vom crea rochii lungi, salopete, diverse modele de pantaloni, maiouri și trenciuri. Probabil vom realiza și costume de baie.

Foto: Nadejda Artiuhova

Planuri de viitor?

Cel mai mult îmi doresc să lansez propria colecție de haine, să deschid propriul showroom, împreună cu sora să deschidem atelierul de haine și să creez în continuare accesorii hand made.

 

Vă urez succes, și vă mulțumesc pentru interviu.

 

Interviu realizat de Svetlana Postolachi

Foto: arhiva personală

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Succesul Elenei Matei. Moldoveanca a fost selectată la Castingul Sports Illustrated Swimsuit 2017